Hemma
Väsby
VSB
Borta
Kristianstad
KIK

Inför Väsby vs Kristianstads IK

23 mars 2021 07:30
Foto: Göran Johansson / Frilansfotograferna
#VHKvsKIK

Ikväll ska det avgöras. Blir det Väsby Hockey eller Kristianstads IK som kommer att spela i Hockeyallsvenskan nästa säsong.


Wow, vilken match det blir ikväll. Snacka om spänning, nerver och dramatik när vi kommit fram till match nummer fem i matchserien mellan Väsby och Kristianstads IK. Nu ska allt avgöras och efter ikväll finns inga fler livlinor. Ett lag kommer att spela i Hockeyettan kommande säsong och ett kommer att ha förnyat kontraktet i Hockeyallsvenskan.

Efter en matchserie där Kristianstad imponerade på bortaisen i Renew Arena i tisdags och onsdags i förra veckan och där Väsby stod för en imponerande vändning i helgen via två raka segrar i Kristianstad vet man inte riktigt vilka som kan ses som favoriter ikväll.

Väsby borde ju vara det eftersom man spelar på hemmais men den favören har ju inte gynnat laget tidigare. Förhoppningsvis har man dock lärt sig läxan sedan sist och försöker sätta tonen bättre nu när man fått till det gyllene läget att kunna avgöra på hemmaplan.

Matchen gäller ju väldigt mycket så det handlar mest om att ha nerverna under kontroll och inte försöka tänka på vikten av matchens betydelse. Något annat som Väsby måste kunna tygla ikväll är humöret. Laget har fått sitta i utvisningsbåset alldeles för ofta i denna matchserie för om man jämför lagen så har Väsby dragit på sig hela tjugofem tvåor kontra Kristianstad som endast dragit på sig tolv. Det är mer än dubbelt så många chanser som Kristianstad med andra ord fått spela i numerära överlägen och det håller normalt inte sett över en hel matchserie.

Spelarmässigt är det ännu inte klart huruvida Raphael Lavoie kommer att spela eftersom hans anmälan till disciplinnämnden ännu inte avgjorts. Laget kommer att tas ut efter värmningen idag och vad gäller Oscar Bjerselius som var sjuk i söndags så är förhoppningarna att han kan vara med ikväll.

Matchen ses som vanligt på Cmore och där studion är på plats. Sändningsstarten är lagd till 18.45.

Nu kör vi!!