Hemma
Kristianstad
KIK
Borta
Väsby
VSB

Inför Kristianstads IK vs Väsby

19 mars 2021 20:23
Foto: Markus Malmgren/ Frilansfotograferna
#KIKvsVHK

Under lördagskvällen med start 18.00 fortsätter allvaret för Väsby Hockey när man spelar match nummer tre i playout i Kristianstad med enda uppdrag att försöka vinna matchen.


Vinna eller försvinna. Det är vad som gäller för Väsby Hockey nu om man vill förlänga säsongen och försöka rädda det hockeyallsvenska kontraktet. Kristianstad har efter två raka segrar i Väsby nu tre matchbollar och Väsby har inget annat val än att försöka bryta en negativ trend.

För det går inte annat än att säga att Kristianstads IK har passat Väsby väldigt illa denna säsong. En enda seger på sex matcher är facit och utifrån det är det klart att Väsby nu måste hitta botemedlet till förlusterna.

Väsby har spelat matcherna rätt i händerna på Kristianstad som försvarat sig väl och dessutom med näbbar och klor. Kristianstad har även fått de så viktiga ledningsmålen i matcherna och när de väl har fått det så har de oftast spelat hem matcherna. Dessutom på ett imponerande sätt för det går inte att säga något annat än att Kristianstad har varit bra mot Väsby denna säsong.

Det är ingen hemlighet att skåningarna sätter försvarsspelet i första hand. De har alltid full täckning hemåt, chansar sällan och älskar att spela på motståndarnas misstag. Väsby har i matcherna haft ett för lågt pucktempo och har mycket på grund av det aldrig kunnat dra isär Kristianstads lagdelar. Väsby behöver helt enkelt på ett snabbare sätt få ner puckarna djupt och dessutom sätta en helt annan press mot Kristianstads mål än vad som hittills blivit fallet.

För Kristianstads del ska de nu ”bara” slå in matchbollen och har två chanser att göra det på sin egen hemmais. Men att slå in en sådan boll eller puck om vi ska petnoga, brukar inte vara det enklaste. Nerver brukar ha en tendens att spela lite spratt när man har saker och ting att förlora. Kristianstad sitter så klart i en väldigt fin sits inför lördagen men vi får se om de har nerverna till att fixa detta.

För Väsbys del gäller det att hitta desperationen, tempot och hitta den rätta viljan utan att på något sätt tulla på försvarsspelet eller disciplinen. Laget behöver helt enkelt hitta motsvarande spel som Kristianstad visade upp i Upplands Väsby. Kan de vinna två raka borta ska väl Väsby kunna göra motsvarande. Det handlar om att få matcherna dit man vill och helt få det första målet så att man kan sätta tonen.

För Väsbys del så får man tillbaka två viktiga spelare som varit borta hitintills i kvalspelet. Och det är inte vilka spelare som helst utan måldräparen Raphael Lavoie samt den kloka och allrounda centern Oscar Bjerselius. Förhoppningsvis kan de två gjuta mod i Väsby och vara de som går i bräschen så att de övriga hänger på. Väsby behöver det och man behöver vinna i Kristianstad såväl under lördags- som söndagskvällen för att hockeyäventyret denna säsong inte ska vara över.

Matchen ses som vanligt på Cmore och sändningen startar 17.55.