Hemma
Väsby
VSB
Borta
Kristianstad
KIK

Utvisningar kostade Väsby matchen

16 mars 2021 22:56
Foto: Göran Johansson / Frilansfotograferna
#VHKvsKIK

Rond ett i kvalspelet går till Kristianstad efter att laget vann ett tajt första möte i Renew Arena med 3-2. Ännu en gång var specialteams avgörande eftersom gästernas samtliga mål spelades in i numerära överlägen.


Kristianstad har inte varit någon favoritmotståndare för Väsbys del denna säsong och inte heller kvalets första match blev någon förändring av den trenden. Gästerna från Skåne fick matchen precis dit de ville när de tog vara på sina numerära överlägen och sedan spelade tufft, tajt och där Väsby hade fasligt svårt att dyrka upp den kompakta försvarsmuren.

Väsby fick en tuff resa mot Kristianstad redan från start och det trots att Tobias Lindberg fick i väg matchens första avslut mot mål redan efter tjugosju sekunders spel.

Men det var ett kompakt, tätt och jobbigt Kristianstad som ett till en början ganska nervöst Väsby mötte ikväll och dessutom visade gästerna upp ett bra spel i numerära överläge.

I matchens första utvisning lät Alexander Molldén sitt skott tala för sig. Det är något som han visat upp vid ett flertal tillfällen denna säsong och så även ikväll när Andy Bernard fick ge vika i matchens sjunde minut.

Det så viktiga ledningsmålet fick alltså gästerna och att vara i ledning passar detta gäng, åtminstone i matcher mot Väsby.

Kristianstad högg som kobror på Väsby och hade faktiskt periodens näst bästa chans förutom målet när en KIK-spelare blev fri från egen defensiva blå. Målvakt Andy Bernard stod dock för en viktig räddning och förhindrade utökning i målprotokollet.

Andra perioden försökte Väsby än mer men försvarsmuren hos gästerna blev då ännu tätare. Väsby hamnade ofta på utsidan och var lite för bekväma för att ta sig fram mot målet där en av Sveriges mest lovande målvaktsjunior i form av Calle Clang storspelade.

När Kristianstad fick matchens tredje raka numerära överläge small det igen. Ett vackert mål där en skottpassning träffade klubban på Kevin Wennström som från nära håll styrde in pucken utan chans för Andy Bernard.

Tobias Lindberg tände dock Väsbylågan per omgående i den sista perioden. En fin individuell prestation av honom där han drog sin bevakare strax innanför blå innan han med en knallhård handledare vräkte upp pucken till 1-2.

Väsby fick upp ångan ordentligt efter det och pressade stundtals hårt mot Kristianstads kasse och där målvakt Calle Clang fick kämpa ordentligt för att hålla gästerna stången.

Men en utvisning när drygt halva den sista perioden hade passerat blev ännu en gång kostsam för Väsby. En snabb spelvändning som andades offside avslutades kliniskt och där Kristianstads David Levin prickade in 1-3 via ribban och helt utan chans för Andy Bernard att rädda.

Tungt för Väsby som klart låg närmast nästa mål i matchen. Men man gav inte upp och ännu en vacker individuell prestation, denna gång utförd av Henrik Rommel, endast minuten efter gav hoppet tillbaka till Väsby igen. Henrik Rommel drog tre Kristianstadsspelare på vägen fram mot mål och sedan tog Sebastian Bengtsson tillvara på returen och knäppte in 2-3.

Väsby hade sedan gästerna i brygga mot slutskedet men trots en del tryck så lyckades man aldrig få in en kvittering. Kristianstad fick matchen dit de ville och stred hårt för sin ledning som de alltså lyckades hålla in i det sista.

Väsby får ta med sig en stark sista period där laget visade upp ett tryck i spelet som behöver tas med redan från start i morgondagens nästa möte. Sedan måste laget hitta ett botemedel för Kristianstads numerära överlägen vilket man inte alls lyckades med ikväll.

Grisligan

Tobias Lindberg ledde Väsbys vassaste formation för kvällen och var den som skapade flest och bäst chanser för Väsby. Han gick i bräschen och tar hem tre grisar från insatsen.

Två grisar ges till Henrik Rommel som även han var företagsam och ett vasst anfallsvapen för Väsbys del där hans speed firade triumfer.

Sista grisen ges till Paul Bittner som var ett vasst hot mot Kristianstads försvar och där hans framfusighet mycket väl hade kunnat resultera ikväll.

Extra omnämnanden skänks slutligen till målvakt Andy Bernard som inte kan lastas för de insläppta målen, till backarna Jacob Spångberg, Ricard Blidstrand samt Phil Kemp och sedan lyckades Christian Holmblad bryta en del mönster under kvällen.

Men fler än så behöver kliva upp bättre under morgondagen för att man ska kunna dyrka upp Kristianstads så kompakta försvar.