Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Väsby
VSB

Inför Almtuna IS vs Väsby

13 mars 2021 22:18
Foto: Peter Bohlin / Frilansfotograferna
#AISvsVHK

Grundseriens sista match i Hockeyallsvenskan väntar för Väsby och ännu en gång ställs laget mot Almtuna IS.


För fjärde och sista gången denna säsong ställs Väsby mot forna trätobrodern Almtuna IS. Hittills är Väsby helt poänglösa mot detta motstånd och ska detta månne bli första gången som laget tar poäng av Uppsalagänget. Så sent som i fredags var laget riktigt nära. Väsby gjorde trettio riktigt bra avslutande minuter och det gav en reducering men laget lyckades aldrig ta upp underläget som Almtuna lade grunden för i den första perioden då de gjorde två mål på trettiofyra sekunder.

Matchen i fredags var den första för Väsbys nya tränartrojka och man får väl säga att debuten visade lovande takter. Spelarna kändes så klart påkopplade vilket brukar vara fallet när nya röster instruerar men samtidigt såg man också i spelet att det var ett tajtare Väsby som aldrig lät defensiven svaja. Det har ju varit Väsby akilleshäl denna säsong och det är klart att det inte går att få till en fungerande defensiv över en natt men nog var ändå den defensiva insatsen i fredags en bit på rätt väg.

Den femtioandra och sista omgången i Hockeyallsvenskan betyder överlag inte speciellt mycket för några av lagen i serien. De flesta positioner är satta. Väsby kommer att spela playout med start på tisdag medan söndagens hemmalag kommer att spela playin. Utifrån det och att det väntar betydligt viktigare matcher inom kort för båda lagen så kan jag tänka mig att matchen kommer att bli något ut av en träningsmatch där inga av lagen vill riskera några skador. Väsby behöver sätta spelet medan Almtuna säkert vill ta fjärde raka mot oss.

Spelarmässigt blir det lite förändringar i Väsbytruppen sedan senast. Paul Bittner och William Worge Kreü är glädjande nog tillbaka. Hur övriga spelare formeras i vilka konstellationer är i skrivande stund oklart utan det får ni helt enkelt se dryga timmen före matchstart när den officiella laguppställningen blir tillgänglig.

Matchen ses som vanligt på Cmore och sändningen startar 14.55.