Hemma
Tingsryd
TAIF
Borta
Väsby
VSB

Väsby rasade ihop mot Tingsryd

10 mars 2021 22:03
Foto: Evalena Ramberg / Frilansfotograferna
#TAIFvsVHK

Väsby spelade en bländande ishockey i trettio minuter och hade ledning med 3-1 efter drygt halva matchen. Men därefter kom misstagen, spelarna blev osäkra, tappade positioner och drog på sig utvisningar. En slumppuck tog Tingsryd till 2-3 och ett PP gav dem 3-3 mot slutet av den andra perioden. I den sista perioden kom sedan raset där Väsby fallerade och där hemmalaget bland annat gjorde två mål inom loppet av nio sekunder. Slutresultatet spikades sedan till 6-3 där ett svagt försvarsspel var den direkt orsaken till förlusten.


-Vi gör bra första 30-40 minuter. Vi har inte den riktiga, äkta, desperationen i tredje för att kunna jaga ikapp på rätt sätt, utan vill göra det lite lättare för oss och det fungerar inte så säger tränare Viktor Tuurala.

Matchen i Nelson Garden Arena blev ganska signifikativ över hur säsongen i stort har sett ut för Väsby Hockey i Hockeyallsvenskan. Briljant blandas med direkt svagt och svajigheten blev ännu en gång lagets fall.

En väldigt bra första halva av matchen där stunder av den till och med var riktigt bra, följs av en svag andra där inte mycket fungerar ute på isen. Ledning med 3-1 efter första trettio minuterna där det mycket väl hade kunnat stå både 4-1 och 5-1 följs av 0-5 sista trettio och där det hade kunnat blivit mer än så. Det är inget vägvinnande sätt och framförallt inget spel som man kan ta med sig till ett kval där laget som gör minst misstag kommer att gå segrande ur striden.

Matchen i sig ikväll blev inledningsvis väldigt sevärd där hemmalaget i den första perioden hade den första halvan av medan Väsby greppade den andra.

Två lag möttes som hade lågan uppe och som bjöd på en intensiv och kvick ishockey. Helt enkelt en sevärd match och där chanser även skapades i en ganska riklig form.

Tingsryd hade som sagt bästa trycket inledningsvis och de bjöd dessutom på ett härligt spel i numerärt överläge där de hade många kombinationer i sin repertoar.

Väsby och Linus Ryttar stod dock pall och det blev istället Väsby som i sitt numerära överläge sköt matchens första mål. Målsprutan Raphael Lavoie var det som tog ett härligt offensivt initiativ och där han fångade upp sin egen retur innan pucken till slut hamnade vid Elliot Lorraine som hög reptilsnabbt på en retur vilket överlistade målvakten i Tingsryd.

Hemmalaget svarade dock tämligen omgående. Endast minuten senare stirrade en Väsbyback puck och lät sig luras av Simon Norberg som därefter med ett precist skott satte kvitteringspucken stolpe in bakom en chanslös Ryttar.

Väsby avslutade sedan perioden mycket piggt och radade upp lägen de sista minuterna men där dock målvakten Andreas Ljunggren stod pall för allt som lastades mot honom.

Det ska också sägas att Tingsryd hade ett gyllene målläge när det endast återstod tio sekunder av perioden men då var det Linus Ryttars tur att visa framfötterna.

Mittakten blev en orgie av chanser och även denna period blev en sådan med två ansikten. Väsby stod för en grym första halva medan den sista tillhörde Tingsryd.

Väsbys grymma inledande minuter berodde på att man fick en matchbild helt enligt tycke och smak. Hemmalaget gick bort sig offensivt gång efter annan och Väsby radade upp två mot en eller tre mot två lägen. Laget ställde om blixtsnabbt och fick även utdelning.

Redan innan minuten ens hade spelats passade Tobias Lindberg fram Johan Lorraine som slog till direkt och satte 1-2 utan chans för hemmamålvakten.

Två minuter senare pricksköt Sebastian Bengtsson läckert in 1-3 efter att han från kanten träffade det bortre krysset.

Men det kunde varit mer och hemmalaget tog en timeout efter drygt sju minuter för att försöka stoppa översköljningen som Väsby bjöd dem på.

Ett slumpmål av hemmalagets poängkung Anton Svensson som med sitt ben styrde in 2-3, gav Tingsryd vägen in i matchen. Och därefter var det hemmalagets match under i princip resterande del av perioden.

Det till viss del på grund av att laget fick spela två numerära överlägen under den delen och det var något som laget gjorde utomordentligt bra. Det var bara en ”tv-räddning” från Linus Ryttar som förhindrade en kvittering när laget spelade sitt första PP.

Vid det andra kunde dock inte ens Linus stå i vägen men det var heller inte så konstigt eftersom pucken studsade fram till målskytten Jonathan Harju på ett väldigt turligt sätt vilket helt ställde Linus i målet.

Den sista perioden blev allt annat än underhållande om man såg matchen med Väsbyögon. Väsby var slarviga i passningsspelet och sedan osynkade när man väl tappade puckarna till hemmaspelarna.

Tingsryd tryckte på i princip redan från start och pressen gjorde att Väsby i alldeles för hög utsträckning spred puckarna och det gjorde det hela enklare för hemmalaget att skapa sig målchanser.

I ett avvaktande numerärt överläge satte Tingsryd ledningspucken till 4-3 och direkt efter tekning, endast nio sekunder senare satt även 5-3 efter att Väsby visat upp ett i princip obefintligt försvarsspel.

Efter den smällen hämtade sig aldrig Väsby och Tingsryd kunde senare spika slutresultatet till 6-3 efter ett hårt skott och där tung trafik framför målet gjorde att Linus Ryttar aldrig kunde följa puckbanan.

Grisligan

I ett svajigt Väsby var det inte många som höll en hög nivå matchen igenom. Många var bra i två perioder men i den sista föll i princip varje spelare igenom.

Det är svårt att ge tre grisar till någon spelare en kväll som denna när så mycket fallerade mot slutet så istället delar jag ut varsin gris till de som var jämnast sett över hela matchen.

Den som egentligen spelade bäst sett till tre perioder var målvakt Linus Ryttar som inte direkt kan lastas för målen. Han stod för en del riktigt fina räddningar i matchen och får en gris för insatsen.

Fredrik Stridlund var även han en relativt stabil pjäs sett över sextio minuter och kan även han kvittera ut en gris tack vare ett ganska enkelt men samtidigt rejält backspel.

En gris ges även till Pontus Karlsson som var på hugget i matchen och som spred härlig energi med sitt tuffa spel.

Men i övrigt var det som sagt en blandad kompott där det varvades högt som lågt och där ojämnheten ännu en gång blev lagets fall.