Hemma
Björklöven
IFB
Borta
Väsby
VSB

Inför IF Björklöven vs Väsby

18 februari 2021 20:41
Foto: Göran Johansson / Frilansfotograferna
#IFBvsVHK

En fredagskväll betyder oftast ishockey och så även denna gång när nu Väsby under fredagen åker buss upp till Umeå för att där ta sig serietrean IF Björklöven.


Det är på förhand en svintuff uppgift som väntar Vilda Väsby i A3 Arena. Man möter alltså serietrean som efter en aningen tuff tid nu verkligen verkar ha hittat rätt i sitt spel igen. De har plockat tretton poäng på sina sju senaste matcher och kommer senast från en uddamålsseger borta mot Västerås IK.

Men Väsby har ändå goda minnen från det härliga hockeytemplet i Umeå eftersom laget senast var där, vann med siffrorna 3-5 efter att en rivstart i den första perioden som laget vann med 0-3, lade grunden för segern. Det lär knappast bli lika ”enkelt” denna gång eftersom jag verkligen inte tror att Umeås hockeystolthet vill förlora för tredje matchen i följd mot Väsby.

Björklöven inledde ju annars Hockeyallsvenskan fullkomligt briljant och radade upp segrar till en början men sedan hade de en långa radda matcher där de inte alls fick spelet att fungera. Det har lett fram till att laget värvat en hel del spets under tidens gång och där bland annat Almtunas stenhårda ryss, Nikolai Belov nu tagit plats i Björklövens första backpar. Där spelar han tillsammans med amerikanen Zach Palmqvist och framför dem finns en kedja med transatlanter i form av Justin Crandall, Tyler Vesel samt Alex Hutchins och det är oftast de som leder Löven i matcherna. Senast lagen möttes var det en hel del snack mellan dem och Väsbys transatlanter och jag gissar att fredagens batalj kommer att fortsätta på exakt samma sätt.

Väsby har ju likt Björklöven förstärkt laget under resans gång och det senaste förvärvet att dra på sig Väsbytröjan är backen Joakim Lilliehöök. Jag har tagit några ord med norrortsfödda Joakim och hans känslor över att vara tillbaka i Hockeyallsvenskan, hans tankar om tiden i Väsby och hans funderingar inför fredagens match kan ni läsa här nedan.

Hej Joakim! Först och främst, varmt välkommen till Väsby Hockey. Vad gjorde att du valde att ta steget från Lindlöven till oss?

-Tack! Mitt mål var att ta mig tillbaka till allsvenskan så när Väsby hörde av sig så var det ett självklart val. Det känns riktigt kul att vara tillbaka i Hockeyallsvenskan igen!

För de som ännu inte sett dig spela. Hur skulle du vilja beskriva dig som spelare och vad anser du vara dina styrkor?

-Jag är en defensiv back som gillar att spela hårt och tufft.

Du har nu spelat tre matcher med oss. Hur tycker du det varit hitintill och är det stor skillnad mot spelet i Hockeyettan Västra?

-De matcher som har varit, har varit så där från våran sida om jag ska vara ärlig. Men vi har perioder i matcherna där vi spelar bra. Det är stor skillnad på skicklighet och smarthet hos spelarna i HA kontra Hockeyettan.

Du är ju en norrortskille med rötterna i Enebyberg. Känns det skönt att vara tillbaka nära hembygden igen och vad hade du för tankar om Väsby innan du valde att skriva på kontraktet?

-Absolut är det kul att vara tillbaka i Stockholm och Väsby är ju en klassisk förening som man spelat många roliga matcher mot när man var yngre.

Efter en tung period tog vi så en skön seger när vi tog två poäng borta mot Mora. Vad är det som vi gör bra där som ger oss de två poängen?

-Tycker vi håller hos till ett rakt och enkelt spel i stora delar av matchen.

Vad kan vi ta med oss från denna match till på fredag och var det något speciellt i spelet som du tycker vi gör extra bra?

-Tycker vi ska ta med det raka spelet och bygga vidare på det.

Slutligen Joakim, hur kommer du försöka att gå i bräschen för Väsby på fredag och vilka detaljer kommer att fälla avgörandet?

-Jag kommer jobba stenhårt och bidra med fysiskt spel. Som jag sa tidigare så måste vi spela ett enkelt spel och inte bjuda på för mycket målchanser.

// # 17 – Joakim Lilliehöök

Läget bland spelarna i Väsby Hockey är att Rasmus Sörgardt är fortsatt skadad och likaså är det inte speciellt bra med Johan Lorraine efter att han skadade sig på tisdagens träning. Positivt är i stället att duon Lubo Fetkovic samt William Worge Kreü är tillbaka in i laget igen efter deras respektive avstängning.

Matchen kan ni som vanligt följa på Cmore och sändningen drar igång 18.55.