Hemma
Väsby
VSB
Borta
Tingsryd
TAIF

Väsby var mållösa mot TAIF

12 februari 2021 23:08
Foto: Bror Rosenback
#VHKvsTAIF

Det blev ett fall framåt efter onsdagens match mot Västerås för Väsby men man förlorade trots det hemma mot Tingsryd med 0-2 efter att de småländska gästerna satte de båda målen redan i den första perioden. Väsby fick sedan jaga och trots att laget skapade en del målchanser kunde man inte rubba ett stabilt Tingsryd som höll ihop sitt lag föredömligt och höll Väsby mållösa.


-Ändå en insats vi hade kunnat vinna med. Vi ska kunna skapa ännu mer situationer på insidan och har en del lägen där vi borde prioritera enklare ingångar i zon säger tränare Viktor Tuurala. Vi tappar mycket momentum på grund av utvisningar och det behövs bättre noggrannhet där.

Några onödigt tagna utvisningar i offensiv i den första perioden och ett markeringsmisstag gav Tingsryd det övertag i den första perioden som de höll ända in till mållinjen. Krasst sett var det dem detaljerna som i princip skiljde lagen åt ikväll. Väsby släppte för första gången på länge endast in två mål och får ta med sig det från matchen men då blev det istället målskyttet som klickade.

Trots en positiv start på matchen för Väsbys del med två skapade lägen innan ens minuten var spelad så var det ändå gästerna från Tingsryd som spräckte målnollan.

En miss i markeringen vid den bortre stolpen gjorde att Tingsryd fick göra ännu ett för enkelt mål där Väsby var för utspridda i den egna zonen och inte hann upp den fria TAIF-spelaren.

Tingsryd fick fin fart i sitt spel efter målet och låg på för mer där två försök via köksvägen var nära att resultera men Andy Bernard var alert i målet och läste spelet bra.

När Väsby fick upp anfallsspelet igen kom två offensiva utvisningar som förstörde rytmen. Två utvisningar i offensiv zon som går under benämningen väldigt onödiga blev även kostsamma. Väsby klarade förvisso av det första underläget men i det andra tappade man området framför mål och där en ensam TAIF-spelare kunde styra in en passning helt utan chans för Andy Bernard.

Andra perioden blev en akt med två ansikten. Tingsryd hade den första halvan medan Väsby med ganska stort eftertryck den andra. Sakta men säkert fick Väsby upp spelet och sedan hade laget några riktigt bra minuter direkt efter powerbreak och där laget hade behövt ta betalt för spelet.

Men puckarna ven allt som oftast runt målet och när de väl hamnade emellan stolparna så stod målvakt Andreas Ljunggren i vägen.

Väsby fortsatte i samma goda anda även i inledningen av den sista perioden och redan i den andra minuten kom lagets bästa chans när Raphael Lavoie vräkte sig fram längs kanten och nära mål med en hård projektil träffade ribban.

Några minuter senare stormade Henrik Rommel och Johannes Nilsson fram i ett två mot en läge men Rommel var osjälvisk och istället för att skjuta själv sökte han Johannes men då var en TAIF-klubba och styrde bort läget.

Väsby hade behövt få ett mål i någon av dessa chanser för sedan fick laget allt svårare att dyrka upp ett mer och mer defensivt inriktat Tingsryd.

Gästerna spelade kompakt, täckte mängder med skott i den sista perioden och när sedan Väsby drog på sig en utvisning mot mitten av perioden så tappade man återigen rytmen i anfallsspelet.

Mot slutet chansade Väsby med att spela sex mot fem och med tjugo sekunder tryckte man in en reducering men då hade domaren tiondelar innan redan blåst av spelet. Det blev också det sista som hände och därmed tog Tingsryd revansch på Väsby från förlusten då de senast var på besök och för det får laget tacka sin målvakt och ett uppoffrande försvarsarbete.

Grisligan

Det var framförallt Väsbys defensiv som var bäst ikväll och bäst av dem alla tycker jag att backen Phil Kemp var. Han spelade resolut i egen zon och var även ett bra offensivt hot när han fyllde på och frestade Tingsryd med några tunga skott.

Två grisar tilldelas Sebastian Bengtsson som jag tycker var Väsbys mest kreativa och farligaste spelare för kvällen. Han sköt hela fem skott mot mål och visade upp fina takter under framförallt den första och andra perioden.

Sista grisen ges till Väsby italienska målvakt Andy Bernard som stod för en stabil insats, räddade tjugofem av de tjugosju skott som avlossades mot honom och där han inte alls kan lastas för de två insläppta målen.

Särskilda omnämnanden skänks även till övriga backar som skötte sig med den äran och bland forwards var återigen kedjan med Colin Smith, Raphael Lavoie och Paul Bittner väldigt företagsamma och där många av deras kombinationer var värda ett bättre öde.