Hemma
Mora
MIK
Borta
Väsby
VSB

Väsby tappade allt borta mot Mora

5 februari 2021 21:47
Foto: Markus Malmgren / Frilansfotograferna
#MIKvsVHK

Väsby förlorade borta mot Mora IK med hela 7-3 efter en insats där Väsby visade att laget har långt mellan sina toppar och dalar. Laget inledde matchen lysande, var i ledning med 0-2 efter den första perioden men efter första insläppta målet tappade Väsby greppet för att i sista perioden rämna totalt.


-Ojämn insats säger tränare Viktor Tuurala. Vi börjar väldigt bra, har bra bedömingar, får pucken till rätt spelare det skapar rytm och fart i spelet. Därefter blir vi lite långa, spelar lite svårare och är inte lika effektiva. I tredje kommer vi inte till i vår push - den fanns inte där idag.

Väsby lyckades ändå under de första tjugo minuterna att göra det som inte tre lag gjort där innan på hundraåttio minuter mot Mora, nämligen två mål och det mot den tidigare så glödheta målvakten Matteus Ward. Två gånger om fick han vittja nätet och vid båda tillfällena var det Väsbys målkung Raphael Lavoie som fick puckarna i nät även fast det andra nog mer får beskrivas som ett självmål.

Men Väsby fick betalt för sin fina matchinledning och redan från start visade man att man verkligen ville vinna denna match och visade ingen som helst respekt mot det formstarka hemmalaget.

Moras första avslut mot mål kom först efter sex minuter men sedan växlade laget upp en del. Något riktigt större grepp fick man dock aldrig om Väsby även fast en del puckar ven både över samt bredvid kassen och när de inte gjorde det stod målvakt Andy Bernard tryggt i vägen.

Raphael satte ledningspucken i matchens sjunde minut när han läckert frispelades av Tobias Lindberg som via en nätt vrickning hittade lite fri yta. Lavoie var sedan säkerheten själv i friläget och satte pucken hårt vid sidan om målvakten.

Väsby redde sedan ut ett numerärt underläge på ett bra sätt och direkt när man blivit fulltaliga frispelades Elliot Lorraine som dock gick bet i att överlista målvakt Matteus Ward.

Tvåan skulle dock falla och gjorde så med lite mindre än fem minuter kvar av perioden. Väsby ställde om snabbt och där Colin Smith hittade en väg fram till Raphael Lavoie vars avslut kom snabbt. Skottet räddades men sedan kom en glidandes Moraback som skyfflade in såväl målvakt som pucken i mål och gav Väsby ett aningen turligt målet.

Andra perioden inledde Väsby nästan lika fint som man gjorde i den första och i den tredje minuten spelade Colin Smith fram Tobias Lindberg till ett riktigt bra läge men Tobias dröjde lite för länge med avslutet och Matteus Ward hann täppa till.

Mora hade svårt att skapa chanser och då blev det dessvärre Väsbyutvisningar som återigen kom att ställa till det för laget. Man bjöd in hemmalaget i matchen och det genom att dra på sig två utvisningar inom loppet av en minut.

Mora har Hockeyallsvenskans bästa facit i numerära överlägen och de tog även tillvara på denna gyllene möjlighet när Lukas Wernblom slog in en retur efter ett hårt backskott.

Det blev starten på några svaga Väsbyminuter där man bjöd hemmalaget på ytor samtidigt som man hade svårt att räkna rätt. Inom loppet av två minuter var hemmalaget såväl ikapp som förbi efter att Väsby gått bort sig två gånger och bjudit hemmalaget på oceaner av ytor och där de båda målskyttarna fick gott om tid att sikta in sig och hitta luckor bakom målvakt Andy Bernard.

Det kändes lite som att Väsby var på väg att tappa matchen när Johannes Nilsson bröt en tio matchers lång måltorka och där han efter en riktigt tjusig passning av Christian Holmblad kvitterade till 3-3.

Men målet hade ingen större effekt på matchutvecklingen i den sista perioden. Mora hade tagit initiativet och tänkte inte släppa tillbaka det till Väsby.

Väsby orkade inte stå tillbaka för ett piggt hemmalag som körde för vad tygeln höll och till slut tvingades Väsby ta en utvisning när man hamnade på efterkälken.

Överläget utnyttjades och sedan var matchen i princip över. Det kändes lite så när Väsby kändes väldigt små i den sista perioden och även fast laget gjorde ett litet försök att trycka på framåt för en kvittering så svarade hemmalaget lite hårdare.

Väsby blev utspridda, för veka och Mora vann kamperna framför målen. De vann kampen när de tog en retur och tryckte in 5-3. De vann kampen när de slog in 7-3 och däremellan spelades 6-3 in i en öppen kasse efter att Väsby gjort ett sista försök att komma tillbaka in i matchen.

Nej, det blev verkligen en nattsvart avslutning för Väsby som ju började så ljust. Men Väsbys spektra mellan högt och lågt är för stort för närvarande och framförallt är lägstanivån alldeles för låg.

Grisligan

Väsbys glädjeämnen ikväll var den första perioden och inledningen av den andra. Då spelade Väsby verkligen en bra ishockey och leddes då av formationen med Raphael Lavoie, Colin Smith samt Tobias Lindberg. Det är också den trion som får dela på grisarna ikväll och precis i den ordningen där då Raphael tar hem tre efter sina två inspelade mål. Colin får två och Tobias en och de var klart bäst i Väsby ikväll.

Särskilda omnämnanden skänks även till Christian Holmblad samt till Ricard Blidstrand men i övrigt blev det till slut rätt tunt i en match där Väsby var upp som en sol men som föll tillbaka platt som en pannkaka.

På söndag måste Väsby spela betydligt tajtare, vinna fler närkamper och försöka göra saker och ting lite enklare ute på isen om man ska kunna ta revansch på detta Mora som bevisligen är ett starkt lag.