Hemma
Väsby
VSB
Borta
Timrå
TIK

Frustrerat Väsby föll mot Timrå

4 februari 2021 00:17
Foto: Emil Särnehed / Frilansfotograferna
#VHKvsTIK

Det blev inga poäng mot seriesuveränerna Timrå IK denna säsong för Väsby. Ikväll gjorde laget än en gång en spelmässigt helt okej insats men där Timrå hade bättre utdelning på sitt spel. Matchen kan sägas avgjordes under några olycksaliga Väsbyminuter i slutet av den andra perioden och i början av den tredje. Då gjorde nämligen Timrå såväl 0-3 som 0-4 och det fjärde i numerärt överläge efter att Väsby i ren frustration dragit på sig en utvisning efter det tredje målet som från Väsbys synvinkel minst sagt kändes diskutabelt.


-Spelmässigt mer än godkänt säger tränare Viktor Tuurala. Tyvärr så är eftersmaken från matchen inte från det. Det blir lite larv och sandlåda av tillställningen vilket är väldigt, väldigt, tråkigt. Vi hade nog behövt sätta någon av chanserna i andra för att få med oss poäng.

Frustrationen blev allt mer påtaglig ju längre matchen led för spelarna i Väsby när få saker ville falla på plats för laget denna kväll. Efter att Väsby gjort ett tappert försök i den sista perioden och hämtat upp två av de fyra målen drog laget på sig trettioåtta utvisningsminuter under de sista fyra minuterna av matchen där merparten av dessa var i ren ilska. Det gjorde att Väsby fick avsluta matchen i spel tre mot fem och reducerings- och kvitteringsjakten fick sig då ett abrupt slut.

Det blev annars en trevlig första akt mellan två lag som verkligen försökte spela en öppen ishockey. Föga oväntat var det Timrå som höll i taktpinnen mestadels av perioden men Väsby hade definitivt sin beskärda del av de chanser som skapades.

Avsluten höll dock inte någon större klass för något av lagen så de båda målvakterna behövde aldrig ta till storspelet för att behålla sin nolla till periodvilan.

Av de chanser som skapades så var det Timrås så beryktade förstaformation med Dahlén, Lundin och Lööke som skapade flest för gästerna medan de bästa för Väsbys del ofta hade Rommel, Gogolev samt Nilsson som upphovsmakare.

Andra perioden blev en tung period rent målmässigt för Väsby och den startade dessutom illa med en offensivt tagen utvisning i princip per omgående. Det var dock inget som Timrå utnyttjade även fast de i princip naglade fast Väsby under dessa två minuter.

När Väsby såg ut att ha klarat av den värsta anstormningen kom tyvärr en offensiv fin aktion av Viktor Lodin som med långa och fartfyllda skär enkelt åkte sig förbi en Väsbyback och sedan var han säker i avslutet när han trädde in pucken högt upp och vid sidan om Andy Bernard.

Väsby hade därefter några svaga minuter när Timrå växlade upp tempot och laget var inte alls var långt ifrån en utökning men därefter svängde pendeln över till Väsby. Det startade egentligen med att Paul Bittner var nära att göra ett oerhört läckert mål när han med en lång dragning och avslut med en backhand var ytterst nära att sätta pucken i målvakt Adam Ohres första kryss.

Väsby fick därefter bättre fart i sin offensiv och började få till lite längre anfall. Timrå fick svårare att försvara sig och drog sedan på sig två utvisningar vilket innebar att Väsby fick spela i fem mot tre i närmare fyrtio sekunder. Det var dock ingenting som Väsby tog tillvara på och man fick överhuvudtaget inte den utdelning i perioden som man kan tycka att laget förtjänade sett till de chanser som ändå presterades.

Istället utökade Timrå ledningen när de fick nästa numerära överläge i matchen. Med en ynka sekund kvar av överläget pricksköt Alexander Lindelöf in 0-2 strax bredvid Väsbys framåkande back och likaledes vid sidan om en skymd Bernard.

Väsby fortsatte med ett positivt spel och där en reducering verkligen hängde i luften. Men istället hände det som inte fick hända, Pavel Gogolev blev av med pucken som sista man efter att en Timråspelare med en mycket misstänkt regelvidrig aktion störde honom till den grad att han ramlade. Timrå gavs då en två mot en situation och där avslutet var kliniskt och utan chans att rädda för Bernard.

Det blev starten på en mycket upprörd stämning bland Väsbyspelarna och strax efter målet fick Väsby en utvisning från båset vilket innebar att Timrå fick inleda den sista perioden i numerärt överläge.

Även det läget tog de tillvara på när de elegant spelade fri en spelare som nära mål styrde in pucken längs med isen och vid den bortre stolpen.

Trots det till synes hopplösa läget gav Väsby aldrig upp matchen. Raphael Lavoie gav Väsby en tro på upphämtning när han äntligen spräckte målnollan efter åtta matcher utan nätkänning med ett elegant avslut i det bortre krysset.

Med mindre än sju minuter kvar av matchen kom nästa reducering när Tobias Lindberg tryckte sig in mot mål och där Colin Smith påpassligt forcerade in returen.

Med endast två mål upp var tron stark hos Väsby och Jacob Spångberg fick ett gyllene läge till nästa reducering men hans avslut gick strax utanför stolpen. Det blev dessvärre det sista läget för Väsby för minuten senare kom den första Väsbyutvisningen som sedan blev starten på utvisningskavalkaden. Humöret brast helt enkelt hos Väsbyspelarna och Timrå fick i princip avsluta matchen i spel fem mot tre.

Väsby stred tappert i numerära underläget och förhindrade ytterligare insläppta mål men jakten framåt tog av naturliga skäl slut.

Grisligan

Raphael Lavoie var het ikväll! Några onödiga utvisningar lades på kontot men däremellan var Lavoie rejält på hugget och var ofta inblandad i det som producerades offensivt sett. Låg bakom Väsbys båda reduceringar i matchen och det känns riktigt viktigt för framtiden att Raphael äntligen hittade fram till nätet igen. Tre grisar ger jag till Raphael!

Två grisar ges till Robin Karlsson som kanske inte var helt vän med pucken alla gånger men som hade härlig fart i benen och försökte sätta igång spelet snabbt. Han var även företagsam offensivt sett men fick tyvärr inte den utdelning som hans framfusighet borde ha givit.

Sista grisen ges till Tobias Lindberg som i vanlig ordning låg på barrikaderna bland Väsbys styrkor. Stred tappert ända tills att även hans humör brast och där han fick avsluta de sista minuterna i omklädningsrummet. Men jävlar anammat som han visade upp ute på isen är alltid lika härlig att skåda.

I övrigt tycker jag att Väsbyspelarna rent generellt krigade på bra ute på isen, framförallt i spel fem mot fem och hade laget bara kunnat utnyttja några av de lägen som man framförallt i den andra perioden skapade, så hade nog matchen kunnat tagit vägen någon helt annanstans.