Hemma
Väsby
VSB
Borta
AIK
AIK

Inför Väsby vs AIK

21 februari 2021 00:07
Foto: Johan Dali / Frilansfotograferna
#VHKvsAIK

Ett härligt Stockholmsderby väntar under tidig söndagseftermiddag när Väsby ställs mot klassiska AIK i Renew Arena under söndagseftermiddagen.


Väsby vs AIK, finns det egentligen en vassare match än så för Väsbys del i Hockeyallsvenskan? Detta är väl den match som alla Väsbyiter förväntansfullt väntat allra mest mot och att vi inte kan få bjuda på en publik inför detta härliga derby känns ju bara hur tråkigt som helst. Jag kan slå vad om att vi hade haft fullsmetade läktare om detta hade varit en normal match utan påverkan av Covid-19. Men denna pandemi har ju ingen kunnat ducka för och Väsby kan inte göra annat än att bortse från detta och försöka göra vad man kan för att dels hålla Kristianstads IK bakom sig men även för att kunna sätta press på MODO som är det laget som ligger närmast före Väsby i tabellen. Men dit är det tio poäng och det är klart att det är svårt att hämta ikapp dessa poäng när det endast återstår tjugosju poäng att spela om.

Det klassiska AIK är vad som nu väntar i Renew Arena under tidig söndagseftermiddag. Ett lag som många invånare i Upplands Väsby håller ett extra gott öga till men just denna dag tror jag att de flesta innerst inne håller det grön-vita-röda laget närmast sina hjärtan. Den stöttningen kommer nog att behövas med tanke på att AIK är ett ytterst formstarkt lag och som inför söndagens batalj tagit poäng i tolv av de tretton senaste spelade matcherna. Det är bara fredagens plump borta mot Almtuna IS som hållit AIK poänglösa. Utifrån det kan jag tänka mig att vi kommer att få se ett väldigt taggat AIK under söndagseftermiddagen.

Jag har inför matchen mot AIK tagit några ord med backklippan William Worge Kreü som stått för ett väldigt stabilt backspel under sina två matcher i Väsbytröjan. Vad han säger om sina matcher hitintills i Väsbytröjan och vad han kan dra för liknelser från tiden i SHL kan ni läsa här nedan.

Hej William! Vilken härlig skalp ni tog när Björklöven slogs tillbaka för tredje gången denna säsong. Hur skulle du vilja summera vår insats?

-Det var en riktigt krigarinsats där man kände att både lagen ville vinna matchen så det var skönt att vi drog det längsta strået.

Det var ju verkligen en match som svängde och krängde under i princip hela matchen. Hur jobbigt var det att hamna i underlägena som var under matchens gång och vad pratade ni om under matchen som gjorde att ni ändå kunde visa upp den fina moralen och vända och till slut vinna?

-Det var inte så jobbigt för egen del utan jag var bekväm hela tiden och jag kände att vi skulle ta vara på chanserna som vi fick vilket vi även gjorde. Men det vi framförallt snackade om i periodpauserna var att vi tyckte vi hade hugg på dem hela matchen och det var egentligen bara att följa gameplan som vi gjorde så skulle vi vinna.

Det här var din blott andra match i Väsbytröjan efter att du varit avstängd i två matcher. Hur kändes det för egen del i matchen?

-Kändes helt okej därute för egen del men kände av i bena och lungorna att det var ett tag sen man spela en match så man försökte bara att hålla det enkelt.

Vad tycker du framförallt vi gör det bra mot Löven och vad ska vi ta med oss inför matchen på söndag mot AIK?

-Tycker vi är ruggigt effektiva framåt och det måste vi hålla i samtidigt så måste vi steppa upp bakåt för det går inte att släppa in sex mål så om vi täpper till bakåt har vi god möjlighet att vinna mot AIK.

Du kommer ju från Linköping och har spelat ett gäng matcher i SHL denna säsong. Hur är det att spela i Hockeyallsvenskan kontra SHL och vad tycker du framförallt skiljer sig åt mellan dessa två ligor?

-Den stora skillnaden är väl att man har lite mindre tid med pucken och att alla spelare är smartare i SHL men utöver det tycker jag inte det är någon större skillnad.

LHC har ju likt oss varit ett gäng som hållit till i botten under säsongen. Vad kan du ta med dig för erfarenheter från LHC och vad ska man lite förenklat göra när man kämpar för ett förnyat kontrakt?

-Den största erfarenheten är väl att jag har varit i den här bottenstriden innan och vet hur påfrestande det är så det är väl egentligen bara att försöka behålla lugnet. Det viktigaste är att man inte drabbas av panik och försöker uppfinna hjulet igen utan att man litar på varandra och gör små justeringar för att förbättra sina möjligheter till att vinna hockeymatcher.

Slutligen William, varför tror du att vi orkar göra ännu helhjärtad insats på söndag mot AIK och på vilket sätt ska du försöka gå i bräschen för laget?

-Känns som vi har ett ruggigt bra goe i laget efter vinsten senaste så det ska väl bara vara att gå ut och köra och jag ska göra det jag är bra på, framförallt i defensiven.

// # 14 – William Worge Kreü

Läget bland spelarna i Väsby Hockey är oförändrat sedan senast. Duon Rasmus Sörgardt samt Johan Lorraine är skadade och missar matchen men övriga är laddade och redo för detta härliga derby.

Matchen kan ni som vanligt följa på Cmore och sändningen drar igång 14.55.