Hemma
Väsby
VSB
Borta
Södertälje
SSK

Inför Väsby vs Södertälje SK

2 mars 2021 17:23
Foto: Johan Dali / Frilansfotograferna
#VHKvsSSK

För fjärde och sista gången ställs Väsby mot Södertälje SK när de under onsdagskvällen kommer på besök till Renew Arena.


Det är ett formstarkt SSK som då väntar Väsby. De har tagit poäng i sex av deras sju senaste matcher och där fem av dem är rena segrar. De tog en poäng av Timrå senast men det hade kunnat blivit tre om de ”bara” hade kunnat stänga igen säcken vid en 4-0 ledning en lång bit in i den andra perioden.

Men det där med att hålla ledningar är inte så lätt alla gånger. Fråga bara oss i Väsby och faktum var att senast Väsby mötte SSK så hade Väsby 3-0 men tappade upp till 3-4 innan Christoffer Gozzi kvitterade och där Lubomir Fetkovic slog in extrapoängen i övertid.

Det svänger som bekant fort i ishockey och särdeles för Väsby där man aldrig riktigt vet vad som kan hända. Senast i fredags blev det ett bakslag i matchen mot Almtuna och framförallt i den sista perioden då Väsby tappade 3-4 till 3-7 efter att gästerna från Uppsala helt enkelt var det starkare laget. Men Väsby har visat många gånger tidigare säsongen att man inte brukar låta sig nedslås av en förlust och förhoppningsvis kan laget även studsa tillbaka efter denna.

Jag har inför matchen tagit några ord med Väsbys back Jacob Spångberg. Dels för att han spelade en stor roll i matchen mot AIS men även för att han har spelat för onsdagens motståndare SSK. Vad Jacob tror väntar oss då och vad han tycker vi kan göra bättre än fredagens förlustmatch mot Almtuna kan ni läsa i följande intervju.

Hej Jakob! Efter en fantastisk hockeyvecka blev det ett bakslag i matchen mot Almtuna i fredags. Matchen var ganska jämn fram till att AIS satte 3-5 men sedan kändes det som att matchen dog. Vad har du för summering att ge kring matchen?

-Vi är alldeles för dåliga i försvarsspelet, släppa in 7 mål, det är oacceptabelt. Vi kändes inte riktigt organiserade i den egna zonen och stressades till många felbeslut som AIS tog tillvara på.

Satte de en högre press än vad ni var vana med eller var vi bara inte riktigt på tårna eller vad känner du?

-Jag tycker inte att Almtuna gör oss dåliga på något sätt. Det är vi själva som måste bli bättre. Vi ger bort puckar i egen zon, förlorar kamper över hela banan. Det känns som att vi spelar som ett juniorlag stundtals.

För din egen del så tycker jag att du stod för en fin insats, åtminstone i de två första perioderna och där du låg bakom våra två första mål i matchen. Är du personligen nöjd med insatsen?

-Jag kände mig påkopplad från start och fick en skön inledning på matchen med ett tidigt mål. Sen blir matchen väldigt konstig eftersom vi saknade struktur i vårt spel. Det är synd, jag känner väl att jag kommer ur matchen till slut också och blir sämre ju längre matchen lider.

Vi är aningen ojämna i våra prestationer. Jag tycker vi gör säsongens bästa försvarsinsats mot AIK men sedan är vi inte alls lika stabila i egen zon i fredags. Vad beror det på tror du?

-Dels var AIK ganska bleka mot oss tyckte jag, sen gör vi såklart en bättre match där. Mot Almtuna spelar vi som sagt utan konsekvenstänk och kastar puckar överallt. Då förlorar man matcher.

Nu väntar SSK, ett lag som du spelat mot tidigare. Vad säger du om det motståndet?

-SSK är som tabellen säger ett bra lag, vi måste höja oss för att kunna vinna.

Vad behöver vi då göra bättre än vad vi presterade i fredags och finns det några specifika saker som du kan ta på?

-Allt beslutsfattande måste vara mer genomtänkt. Vi behöver bättre avvägningar och har inte råd att ge bort massa chanser.

Är det något speciellt i SSK:s spel som du tycker vi behöver vara extra vaksamma på?

-Inget speciellt jag kan komma på.

Slutligen Jakob, varför tar vi revansch på oss själva på onsdag och vilka detaljer kommer framförallt att vara avgörande?

-För att vi måste. Vi får inte ge bort någonting!

// # 10 – Jacob Spångberg

Spelarmässigt i Väsby så finns dessvärre några avbräck inför onsdagens match. Duktiga och resliga backen William Worge Kreü skadade sig på tisdagens träning och kommer tyvärr att vara borta ett par veckor från spel. Vidare är Robin Karlsson sedan tidigare skadad och Fredrik Stridlund sjuk men i gengäld kommer Rasmus Sörgardt tillbaka till spel igen. På forwardssidan är Tobias Lindberg avstängd i en match till och vidare är Johan Lorraine fortsatt skadad. Positivt är att DIF-lånet Oscar Bjerselius kommer till spel och sedan är även glädjande nog Johannes Nilsson tillbaka i spel igen.

Matchen kan ni som vanligt följa på Cmore och sändningen drar igång 17.55.