Väsby Hockey förändrar på tränarsidan

11 mars 2021 13:30

Väsby Hockey förändrar på tränarsidan inför slutspurten av säsongen i Hockeyallsvenskan. Viktor Tuurala och Nicklas Pettersson arbetsbefrias och ersätts av Mats Lusth samt Kjell G. Lindqvist och Peter Lundström.


Mats Lusth har en stor erfarenhet som såväl spelare som ledare på såväl SHL- som hockeyallsvensk nivå. Han tog bland annat över Mora sent under säsongen 2018/2019 och räddade kvar dem i SHL via just kvalspel.

Kjell G. Lindqvist känner vi i föreningen väl till efter att han i början av nittiotalet var tränare för såväl klubbens J20-lag som A-lag, och han har därefter en diger tränarkarriär i såväl Norge, Österrike, Ungern som i Rumänien.

Peter Lundström är en annan stor profil i Väsby Hockey, då han spelade hela sex säsonger i föreningens A-lag – från säsong 1991/1992 till 1996/1997, där han under de tre sista säsongerna agerade lagkapten.

Så här säger Mats Lusth om att kliva in i Väsby Hockey inför grundserieavslutningen samt det stundande play out-slutspelet:

– Tanken är att vi tre ska komma in med ny energi. Det är kort om tid, så det går inte att göra så stora förändringar. Det finns mycket kvalité i den här gruppen, men det är försvarsspelet som vi kommer behöva lägga energin på den tiden vi har här innan kvalspelet drar igång.

Du har varit i en liknande situation tidigare, där du kastats in precis innan ett kvalspel. Vilka erfarenheter tar du med dig från den gången, hit till Väsby?

– Då hade jag två dagar på mig innan, nu har jag lite fler dagar. Men det gäller att vi får spelarna att tro på någonting, säger Lusth.

Det är med tungt hjärta föreningen gör dessa förändringar med tanke på vilka hjältedåd som såväl Viktor Tuurala som Nicklas "Boba" Pettersson gjort för Väsby Hockey. Vi tackar dem för deras fina insatser i föreningen och önskar dem all lycka i framtiden.