Inför Tingsryds AIF vs Väsby

9 mars 2021 23:30
Foto: Emil Särnehed / Frilansfotograferna
#TAIFvsVHK

Den sista matchveckan i grundserien för Hockeyallsvenskan tar sin början för Väsbys del med en bortamatch mitt bland de småländska skogarna mot Tingsryds AIF.


Men innan vi snackar upp matchen så måste vi få uppmärksamma att vi har en jubilar i klubben som under onsdagen gör sin tvåhundrade match i Väsby Hockeys ädla dress. Jag pratar då om backen Rasmus Sörgardt som når milstolpen i sin femte säsong i klubben. Det är stort och något att fira och att jubileet kommer mot sin forna klubb Tingsryd gör det hela inte sämre. Vi får hoppas att kvällen blir något att minnas för såväl Rasmus som för Väsby.

För Väsbys del handlar den sista veckan om att ta poängen som håller Kristianstads IK bakom laget i tabellen. Med tre matcher och nio poäng att spela om behövs det nog några poäng till för att kunna hålla undan för skåningarna som ligger fem poäng bakom men med en bättre målskillnad.

Eftersom laget som kommer på plats nummer tretton i tabellen kommer att inleda nästa veckas kval med två raka hemmamatcher och där även en eventuell femte och avgörande match spelas hemma så kan nog det bli en avgörande fördel. Så den gäller det för Väsby att greppa och första chansen blir under onsdagskvällen då Tingsryds AIF står för motståndet.

Det är ett svårspelat gäng som gjort en bra säsong och som i skrivande stund ligger på en fin sjundeplats i tabellen. De har fortfarande en möjlighet att ta sig upp till en sjätteplats i tabellen men kan samtidigt halka under det strecket som betyder att säsongen är över när denna vecka är färdigspelad. Så nog har smålänningarna allt något att spela för och det blir en tuff nöt för Väsby att knäcka.

Väsby har inte speciellt goda minnen från hallen eftersom man åkte på en riktig överkörning då laget sist var på besök där tidigare i höstas. Då vann TAIF med hela 8-2 efter att Väsby helt tappade matchen i den andra och även i den sista perioden.

För Väsby gäller det att framförallt försöka sätta försvarsspelet och även skapa sig goda vanor inför kvalet. Noggrannheten, disciplinen och humöret måste vara på plats för att det ska kunna lyckas så låt det bli ledorden fortsättningsvis.

Spelarmässigt är det samma trupp som spelade i söndags förutom Ricard Blidstrand och Paul Bittner, som tar bussen ner till Småland. Två så klart tunga tapp men istället kliver Johan Lorraine in på tolv forwards och hans fart och inställning är viktig att få tillbaka.

Matchen ses som vanligt på Cmore och sändningen startar 17.55.