Väsby vässar offensiven

27 januari 2021 17:06
Foto: nhl.com/bluejackets

Väsby Hockey vässar offensiven och hälsar den storvuxna powerforwarden Paul Bittner som precis anlänt till Sverige, varmt välkommen till klubben.


Amerikanska Paul Bittner kommer närmast från fyra säsonger i AHL där han spelat för klubben Cleveland Monsters som är farmarlag åt NHL-laget Columbus Blue Jackets. Paul spelade för USA:s U18 landslag i Hlinka, den turneringen då alla de bästa i den ålderskategorin är med och skulle även varit med i JVM men en skada satte stopp för honom i sista stund. Pauls framfart på isarna gick dock inte obemärkt förbi och Columbus Blue Jackets draftade Paul år 2015 då han valdes i andra rundan och som spelare 38 totalt.

Paul är född 1996 och är en vänsterfattad anfallare som mäter 193 cm och väger 93 kg. Han har inte spelat något denna säsong eftersom AHL legat nere men har under sina säsonger i ligan spelat totalt 190 matcher där han legat bakom 68 poäng fördelat på 25 mål och 43 assists.

Sportchef Tom Tärnström om Pauls ankomst till truppen.

-Paul är en powerforward som gjort goda resultat i AHL och haft en stor roll med både PP och BP-spel under de senaste åren. Han är en stark skridskoåkare, använder sin storlek på ett bra sätt och har också en spelskicklighet som jag bedömer komma hålla bra klass i denna liga. Det är precis den spelartypen vi eftersökt ett tag och att få in Paul i detta skede känns fantastiskt bra.

Foto: nhl.com/bluejackets