Hot, hat och våld – får aldrig segra

9 mars 2021 12:00

Väsby IK Hockeyklubb fördömer med all kraft de våldshandlingar, hot och hat som har riktats mot personalen i Vilundaparken. Föreningen förutsätter att polisen lyckas gripa de skyldiga och att livet kring idrottsanläggningarna i kommunen kan återgå till det normala.


Samtidigt måste vi tyvärr konstatera att Upplands Väsby kommun löst säkerhetsfrågorna på ett sätt som drabbat vår och övriga föreningars verksamhet hårt. Oavsett vad det må vara som orsakat dessa hotfulla och våldsamma handlingarna, kan inte samhällets svar vara att stänga ner.

Våra över 200 barn och ungdomar förlorade alla sina dagliga planerade sportlovsaktiviteter i ishallarna. Dessa aktiviteter skulle ha kunnat erbjuda liten tröst för alla missade träningar och matcher under säsongen på grund av coronarestriktionerna.

Vårt A-lag i HockeyAllsvenskan har inte kunnat träna eller spela sina hemmamatcher i Renew Arena. Det handlar om en spolning på 15 minuter per träningspass och några timmars tjänstgöring för två personer under matcherna. Ändå har vi varit tvungna att spela hemmamatcher på bortais med betydligt högre kostnader som följd.

Att i all hast flytta träningar och hemmamatcher till andra hallar har stört lagets rutiner avsevärt och slitit enormt på hela organisationen runt laget. Och då pratar vi om en organisation på närmare hundra personer som påverkas hos oss och ytterligare många tiotals personer i den hallen matcherna har flyttats till.

Detta händer i HockeyAllsvenskan, en liga som rankas högt bland världens ishockeyligor. Föreningslivet behöver skyddas, inte stängas ner. Får våra barn inte idrotta och får inte våra professionella ishockeyspelare bjuda på den underhållningen som tävlingsidrott betyder har våldet, hoten och hatet segrat och samhället kapitulerat.

Styrelsen, Väsby IK Hockeyklubb