Pavel Gogolev är klar för Väsby

25 december 2020 13:08
Tony Saxon/GuelphToday

Väsby Hockey bjuder på en härlig julklapp och välkomnar samtidigt den vassa forwarden Pavel Gogolev till föreningen.


20-åriga Pavel Gogolev blir den första ryska spelaren någonsin i Väsby Hockeys historia. Han är född i Moskva men flyttade redan i tidig ungdom till Kanada. Pavel gjorde den gångna säsongen stor succé i kanadensiska juniorligan OHL där han stod för hela 96 poäng varav 45 mål. Med det placerade sig Gogolev på en sjätteplats totalt i hela OHL:s poängliga och hamnade även med i OHL:s allstar lag.

Pavels succé i Kanada har verkligen inte gått obemärkt förbi och han har tre år i följd varit på NHL-camper med såväl Detroit Red Wings som Vegas Golden Knights.

Pavel är en skridskostark ytterforward som förutom att ha näsa för var målet finns även är en god framspelare. Det bevisar väl om inte annat den gångna säsongens poängskörd då han på sina 63 spelade matcher förutom 45 egna mål stod bakom 51 andra via målgivande assists. Spelare som gör denna poängskörd brukar ofta hamna i ligor som NHL/AHL eller stora europeiska ligor och sett till det är vi väldigt glada att Pavel hamnar i Vilda Väsby.

Sportchef Tom Tärnström om Pavels intåg i truppen.

-Pavel är en offensivt skicklig spelare med fin blick och ett bra målsinne. Jag ser honom som en riktig joker som kan komma att överraska motståndarna under den andra delen av serien, det ska bli jättespännande att följa honom här i Väsby.